Azerbaycan bankacılık sisteminde karların sürekliliği - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Ç alışmada Azerbaycan bankacılık sektöründe kısa ve uzun dönemde karlar ın sürekliliği araştırılmıştır. Bu konuda farklı ülkeleri konu alan çok sayıda araştırma olmasına karşın kendi bölgesinde hızla gelişen bir ülke olan Azerbaycana dair yeterince çalışma bulunmamaktadır. Çalışmada sistem dinamik panel veri yöntemiyle karların sürekliliği analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular hem kısa hem de uzun dönemde karların süreklilik göstermediğini veya çok düşük oranda bir süreklilik gösterdiğini ortaya koymaktadır. Buna bağlı olarak, sektörde rekabetçi güçlerin yüksek olduğu söylenebilir.

In this research, the persistence of profits in Azerbaijan's banking s ector in the short-run and the long-run is investigated. Although there are a lot of researches done in the case of different countries, enough study has been implemented for the case of Azerbaijan despite of its high speed economic growth. This research analysis continuity of profits by using system panel data method. Obtained results indicate that profits demonstrate no persistence or a little persiste nce. In this context, existence of competitive powe rs in the sector can be stated.
The persistence of profits in Azerbaijan's banking system
Keywords: Tarih