Determinants of University Choice: A Study on Economics Departments in Turkey - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu çalışma, okul düzeyi verilerini kullanarak Türkiyedeki üniversite tercihini belirleyen faktörleri incelemektedir. Regresyon sonuçları, harç ücretlerinin, üniversitenin bulunduğu şehrin nüfusunun, üniversitenin akademik performansının ve öğretim dilinin, üniversite tercihini belirleyen önemli faktörlerden olduğunu göstermektedir. Sonuçlar ayrıca, devlet üniversitelerine giden öğrenciler için harç ücretlerinin, özel üniversitelere giden öğrenciler için ise akademik performansın daha önemli olduğunu göstermektedir.

This study examines determinants of university choice in Turkey using school level data. Regression results show that tuition fees, population of the city in which the university is located, academic performance of the university, and language of instruction are important determinants of university choice. The results also reveal that the impact of tuition fees is higher for public university students, while private university students care more about academic performance than do their counterparts in public universities
Üniversite tercihinde belirleyici faktörler: Türkiye deki iktisat bölümleri üzerine bir çalışma
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları