Minyatür sanatındaki hayvan figürlerinin sembolik ifadeleri - Atila, Oya Kızıldağ (Sanat - Tasarım Dergisi, 2011)
Bu makalede,Türk minyatür sanatında kullanılan hayvan figürlerinin, taşıdıkları semboller göz önüne alınarak ve yazma eserde anlatılmak istenen konuya da tamamlayıcı unsur olarak neden tercih edildikleri incelenmiştir. Özellikle Prof. Dr. Yaşar Çoruhlu ve diğer sanat tarihçilerinin konuyla ilgili yaptıkları araştırmalardan yararlanılarak, hayvan figürlerinin minyatür sanatında, görülenin ötesindeki etkilerine dikkat çekmek istenmiştir.
Keywords: Minyatür sanatı, hayvan figürleri, ejderha, simurg, aslan, kilin, kuş.