Küreselleşme sürecinde dünya’da ve Türkiye’de gelir bölüşümü - Serttaş, Hasret (My University, 2010)
reselleşme, Gelir Bölüşümü ÖZET KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE GELİR BÖLÜŞÜMÜ Çalışmanın sorunsalı, 1980 sonrası egemen olan küreselleşme sürecinin Dünya’da ve Türkiye’de gelir bölüşümünün iyileşmesine katkı sağlayıp sağlamadığıdır. Bireysel gelir dağılımı verileri ile ücret ve kârlardaki değişim, sendikalaşma oranı, sosyal harcamalar ve vergiler aracılığıyla küreselleşme sürecinde Dünya’da ve Türkiye’de gelir bölüşümünde meydana gelen değişimler incelenmiştir. Buna göre, incelenen verilere göre, Dünya’da ve Türkiye’de gelir bölüşümü geniş kesimlerin aleyhine gerçekleşmiştir. Bir diğer ifadeyle, küreselleşme süreci Dünya’da ve Türkiye’de gelir bölüşümünün iyileşmesine katkı sağlamamıştır. Globalization, Income Distribution

INCOME DISTRIBUTION IN THE WORLD AND IN TURKEY ON THE PROCESS OF GLOBALIZATION The problematic of this study is whether and how the globalization process, which has been dominant since 1980, has contributed to the recovery of the income distribution around the world and in Turkey . Globally and specifically in our country, the changes in income distribution has been analyzed by examining the change in price and income with individual income distribution data, the rate of unionization, social expenses and taxes. According to all these data, income distribution in the world and in Turkey has eventuated to the disadvantage of great part of the population. In other words, the process of globalization has had no contribution to the recovery of income distribution in the world and in Turkey as well.
Keywords: Ekonomi_Türkiye; Küreselleşme