Çevre bilinci ve yaşam tarzının sürdürülebilir tüketim davranışı üzerindeki etkisi ve bir araştırma - Diksaç, Rabia (My University, 2019)
Bu araştırmada amaç, çevre bilinci ve yaşam tarzının, sürdürülebilir tüketim davranışı üzerindeki etkisini Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler üzerinde araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda Marmara Üniversitesi Göztepe yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler ile yapılan yüz yüze görüşmeler neticesinde 416 adet kullanılabilir ankete ulaşılmıştır.Araştırma sonuçlarına göre; çevre bilinci ve yaşam tarzının sürdürülebilir tüketim davranışı üzerinde etkili olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca bazı demografik özelliklere göre çevre bilinci, yaşam tarzı ve sürdürülebilir tüketim davranışının alt boyutlarının değişiklik gösterdiği tespit edilmiştir.

The purpose of this research is to investigate the impact of environmental consciousness and lifestyle on sustainable consumption behavior who students at Göztepe Campus Marmara University. Within this aim, 416 usable questionnaire forms gathered via face to face survey from participants who are students at Göztepe Campus Marmara University.According to the research results, it is observed that; environmental consciousness and lifestyle have an effect on sustainable consumption behavior. In addition, it is found out that the sub-dimensions of environmental consciousness, lifestyle and sustainable consumption behavior constructs have differences due to some demographics.
Keywords: Business; Consumption (Economics); çevre bilinci; Çevre sorumluluğu; environmental consciousness; Environmental responsibility; İşletme; life style; sustainable consumption; sürdürülebilir tüketim; sürdürülebilirlik; Tüketim (Ekonomi; yaşam tarzı sustainability