Compensation management and an application sample in finance sector - Gönüldaş, Hamit Erol (My University, 2006)
ÜCRET YÖNETİMİ VE FİNANS SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ Ücret ve ücretin belirlenmesi; işçi, işveren, sendikalar ve hükümet gibi bir çok kesimi ildilendirmekte, aynı zamanda ekonomik, sosyal, örgütsel ve bireysel bağlamda bir çok etkileri olmaktadır. Temel anlamda ekonomik açıdan, ücret çalışanın gelir kaynağını oluştururken, işveren açısından ise gider teşkil etmektedir. İşletme yönetimi açısından; kaliteli çalışan bulma, elde tutma, verimliliği arttırma, motivasyonu ve iş tatminini sağlama bakımından dikkate alınmaktadır. Bu çok yönlülüğü işletme amaçlarına ulaşmadaki önemini ortaya çıkarmakta ve ücret yönetiminin stratejik bir alan olarak işletme yönetimlerine dahil edilmesini gerekli kılmaktadır.

COMPENSATION MANAGEMENT AND AN APPLICATION SAMPLE IN FINANCE SECTOR Pay and determination of pay interest many sides such as employee, employer, union and government and have influences economical, social, organizational and individual. On the part of employee, pay constitutes income and source of living and on the other part it is a cost for employer. It is taken into account in the sense of attracting and retaining qualified employees, increasing productivity, providing motivation and job satisfaction for business management. This multilateral feature brings into light its significance and necessitates compensation management to be included in business management as a strategic area.
Keywords: Ücret Yönetimi_Finans; Ücret-Fiyat Politikası