Kobi’lerde toplam kaynaklar ile tutundurma faaliyetleri arasındaki ilişki ve bir uygulama - Küçükaraba, Mustafa (My University, 2007)
Küçük ve orta ölçekli işletmeler, değişen şartlara hızla uyum sağlayabilmeleri, esnek üretim yapısına sahip olmaları, bölgesel kalkınmayı sağlamaları ve yöresel farklılıkları azaltmaları, yeni iş imkânları yaratarak istihdama önemli katkılarda bulunmaları ve benzeri özellikleriyle ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında stratejik öneme sahiptirler. Küçük ya da orta ölçekli bir işletme büyük işletmelerle rekabetinde başarıyı faaliyetlerini, yeni ürünler ve hizmetler geliştirme ve pazarlama-tutundurma faaliyetleri üzerinde yoğunlaştırmak suretiyle elde etmektedir. Bu çalışmada günümüzde çok önemli bir yere sahip olan KOBİ’lerin tutundurma faaliyetlerinin saptanması ve toplam finansal kaynakları ile tutundurma faaliyetleri arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmaktadır.

The SMEs have strategical importance in countries’ economic and social improvements with characteristics like providing harmony to the changing conditions rapidly, having flexible production structure, providing regional development and reducing local differences, making important contributions to employment by creating new job opportunities. A SME is getting success against rival big business enterprises by focusing its activities on improving new products and services and marketing activities. In this study, aims to determine the activities of SMEs’ , which have a very important function nowadays, in marketing activities, and to study the relation between total financial resources and promotional activities.
Keywords: Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ); Tutundurma; Üretim Yönetimi