Medine tarihçisi Semhûdî (ö.911/ 1506) ve Vefâü'l-vefâ adlı eseri - Kaya, Nuri (My University, 2017)
Bu çalışmaya konu olan Medine tarihçisi Semhûdî 844 (1440) tarihinde Yukarı Mısır’da Nil’in batısında bir köy olan Semhûd’da doğmuş ve ilk eğitimini burada ailesinden almıştır.

Samhûdî, who is our subject in this thesis, was born in h. 844 (1440 AD) in the village of Samhûdi which is in upper Egypt at westside of Nile. He took his early education from his family.
Keywords: History of Madinah; Masjid an-Nabawî; Medine (Suudi Arabistan); Medine Tarihi; Mescid-i Nebevî; Samhûdî; Semhûdî; Semhûdî, (ö.911/ 1506); Sosyal yaşam ve gelenekler; Tarih; Vefâü’l-vefâ; Wafa al-Wafa