Alevi örgütlenmesi bünyesinde Cem Vakfı ve faaliyetleri - Uysal, Ali (My University, 2002)
Alevi Örgütlenmesi Bünyesinde Cem Vakfı ve Faaliyetleri isimli bu çalışmamızın giriş bölümünde Aleviliğin tanımını yapmaya çalıştık. Birinci bölümde ise Türkiye'deki diğer Alevi örgütlere kısaca değinerek

bilgiler vermeye çalıştık. Bunu yaparken Cem Vakfı haricindeki diğer örgütlerin amacı, faaliyetleri gibi konulara tez başlığımız gereği kısaca değinilmiştir. İkinci bölümde ise Cem Vakfının kuruluşunu, kurucularını, amacını, şubelerini ve inceledik. Üçüncü bölümde ise faaliyetleri başlığı altında, vakfın çıkardığı dergiler ve bunların yayın periyotları, çıkarılan kitaplar, radyo ve televizyon çalışmaları ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Ekler bölümünde, Cem Vakfı Resmi Senedi ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile yapılan söyleşi yer almaktadır. Tezimizdeki amacımız, genelde Alevilerin Türkiye'de nasıl ve hangi şartlar altında örgütlendikleri ve bu örgütlenme aşamasındaki birleşme çabaları ve ayrılma noktaları, özelde ise Cem Vakfının bu kurumlaşma ve birleşme çabalarına katkıları ve faaliyetleri üzerinde durmak olmuştur.
Keywords: Aleviler; Din; İslam ahlâk ve adâbı; İslam Dini; Mezhepler_İslam