Lojistik uygulamalar için akıllı depolama sistem tasarımı ve otomasyonu - Dereli, İsmail (My University, 2014)
Depolama, lojistik uygulamaları içinde bulunan ve bu uygulamalarda önemli bir yere sahip alt başlıklardan birisidir. Yaptığımız çalışmada, depolama uygulamalarının gerçekleştirilmesinde başlıca rolü oynayan depolama sistemlerinin, görüntü işleme teknolojisinin kullanılmasıyla geliştirilmesi amaçlanmıştır. Görüntü işlemenin, depolama sistemlerinde uygulanması ile hız ve zaman parametrelerinden nasıl etkilendiği araştırılmıştır. Depolama sistemi prototipinin, hedef eylemlerin gerçekleştirilmesi doğrultusunda aşamaları ve mekanizmaları sunulmuştur. Yazılımda kullanılan programların ve araç kutularının (Matlab, OPC Server, FatekOPCclient) çalışma esnasında ne gibi parametreleri gerektirdiği ve komutların hangi ölçüde kullanılabildiği ifade edilmiştir. Birimler arasındaki farklı verilerin, haberleşme protokolüne bağlı olarak nasıl iletilebileceği ve kendi aralarında nasıl anlaşabileceği belirtilmiştir.

The aim of the present study is to include an image processing system into storage systems which is an important part of the conventional storage implementation in the present study. By doing this, the general storage systems has been intended to improve by adding image processing system into conventional storage system. The main parameters of application of image processing into storage which are time and speed has been investigated. A router like hardware has been designed and assembled to carry out experiments. The prototype of the storage had a digital camera to check out the geometry of the goods so that the goods can be separated by image processing. Matlab, OPC Server, FatekOPCclient programs were used as control program of the parameters and to distinguish the difference between parameters. It has been explained that how the specified different communication parameters between different units can be used for data transfer.
Keywords: Lojistik modeller; Mekatronik