Televizyonun kültür üzerindeki etkileri - Öztürk, Oktay (My University, 2009)
Kitle iletişim araçlarının dünyadaki birçok inansın hayatında olumlu ve olumsuz etki bırakmaktadır. Birçok insan eğlenceli olduğunu düşünse de bunun yanında kötü etkileri de vardır. Bugünler de televizyon çoğu insan için çok önemli ama aslında insanı pasifleştiren bir makinadan başka bir şey değil. İnsanlar hiçbir şey araştırmıyorlar ve hiçbir şey öğrenmiyorlar. Sadece televizyon önünde izlemeyi tercih ediyorlar. Bu da onları düşünmeyen birer varlık haline getiriyor. Diğer yandan televizyonunun toplumun ihtiyaçlarına cevap niteliğinde olması gerekir ama bunu düşündüğümüz de yeterli bir cevap bulamıyoruz. Televizyonun ve diğer kitle iletişim araçlarının toplumun yanında yer alması gerekir ama onlar kendi doğrularıyla hareket ediyorlar. Böylece toplumun bir kısmı yönetilerek ‘elektronik cemaat’ haline geliyor. Vakit geçirmek de çözüm gibi gözükse de programlarımız sahte gerçekliklerle dolu ve insanlar bunu bilmelerine rağmen kendileri için sahte bir yaşam istiyorlar. Programlar eğlence amaçlı değil bireylerin kendilerini geliştirmelerine yönelik içeriğe de sahip olmalıdır. Dünyayı evimize taşıyan bu araçlar aynı zamanda kültürlerimizi de yok ediyorlar. Aynı zamanda insanlar okuma ve yazma gibi alışkanlıklarını da kaybediyorlar izledikçe. İşin özü; yaşamlarımız taklitlerle dolu bir başka yaşama dönüşüyorlar ve televizyon kendine ait yeni bir kültür oluşturuyor.

Mass communication vehicles effective possitive or negative in our lives.Most of the people think that these are enjoyable besides they are entertaining they have bad effects.Nowaday Tv is very important for most of the people.But in fact ,it is nothing more than an machine that makes people inactive.The people don’t search anything and do nothing about nothing.That makes as a person who doesn’t have any idea.On the other hand,Tv must be as an answer quality which proves the needs.Yet,when we think about this,we don’t have an enough response.Morever Tv and the other mass communication vehicles must be with society but they only act with their trues.Therefore part of people are managed and they are becoming as an ‘electronic community’. Our programmes are full false realities even they seem to a solution for spending time.Despite ,people know that,nevertheless they want to a false life.Programmes can’t be just entertainment also they must have a content for peole improve theirselves.These vehicles transport the world to our life.However, they destroy our cultures.In time people lose their habits for example;reading,writing as lons as they watching. All in all these effect every space to our life and Tv creates a new culture which belongs to itself.Our life is changing an another life which is full with spuribses.
Keywords: Radyo ve Televizyon; Televizyon; Televizyon_Kültür