Lonsworks protokolü ile bina otomasyon sistemlerinin tasarımı ve programlanması - Önkol, Elif (My University, 2009)
LONWORKS PROTOKOLÜ İLE BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI VE PROGRAMLANMASI Bu tezin konusu, Amerika ve Avrupa’ da kullanımı kadar yaygın olmayan, ancak Türkiye’ de de kısa zaman önce kullanıma başlanan ve kullanımı yaygınlaşan LonWorks kontrol ağlarının ve bileşenlerinin incelemesidir. Bu incelemeler; LonWorks’ un kullanıldığı fiziksel kanallar, bu kanalların kullanımında gerekli donanımlar ve bunların açıklaması, LonWorks mimarisinin kalbi olan 3120 ve 3150 çekirdekli işlemcileri ve akıllı alıcı-vericileri, bir LonWorks ağı kurmak için gerekli yazılımlar, LonWorks ile çalışan bir bina otomasyonu sisteminin incelemesi ve LonWorks platformunda bir aydınlatma kontrolünün miniEVK kit olarak isimlendirilen LonWorks deney seti ile gösterimi ve LonWorks ile HVAC otomasyonu yapılan bir binadaki sistemin incelenmesidir.

DESIGNING AND PROGRAMMING OF BUILDING AUTOMATION SYSTEMS WITH LONWORKS PROTOCOL The subject of this thesis is the search about the LonWorks control networks and its components which is started to use in Turkey a short time ago. These searches are; physical channels which use LonWorks, the software about these channels and their explanation, 3120 and 3150 core microcontrollers which are the heart of LonWorks architectural and smart-transceivers, the required softwares for creating a LonWorks Network , the examination of a building automation which is working with a LonWorks and showing with an evaluation kit which is using in LonWorks platform lightning control named as miniEVK LonWorks kit and examining a system for a building builded by a LonWorks and HVAC automation.
Keywords: Mekatronik; Otomasyon; Teknoloji Tasarımı