The importance of leadership in team-work - Taşar, Berke (My University, 2003)
Değişim hızının artarak devam ettiği günümüzde, artık eski yönetim tarzlarını kullanarak teknolojiye ayak uydurmak veya değişim hızına ayak uydurabilmek için sadece teknolojilere sahip olmak yeterli olmamaktadır. Bugün işletmelerin, hem çevrede meydana gelen değişiklikleri takip edebilmeleri, hem de yoğun rekabet ortamında güçlü olabilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri için, eski yönetim tarzlarını bırakmaları ve herşeyden önce takım çalışmasına inanan, ve takımlarını iyi motive edip yönlendirebilen lider yöneticilere sahip olmaları gerekmektedir. Takımların etkili olabilmeleri kapsamında, liderlik boyutunun kritik bir anlam ve önemi vardır. İşletmelerin geleceği, bünyelerindeki takımlar ve bu takımların başlarındaki ileriyi görebilen ve takıma bir vizyon ve hedef belirleyebilen liderlerle şekillenecektir. Bugün dünyadaki işletmeler, bilgiye dayalı rekabete geçtikçe, fiziksel varlıkları yönetmek ve onlara yatırım yapmaktan çok, manevi değerleri açığa çıkarma yeteneğinin daha önemli haline geldiğinin farkına varmışlardır. Bu konudaki en önemli görev de, işletme lider / yöneticilerine düşmektedir. Name and Surname: Berke TAŞAR Field: Kamu Yönetimi Programme: Human Resources Management Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Deniz Börü Degree awarded and Date: Yüksek Lisans - October 2003 Teamwork, leadership In order to keep up with the pace of change in today's everchanging world, it's not solely enough to adapt to new technologies with old management styles. Nowadays, corporations need to abondon former management styles and learn to adopt to leader-style managers believing in and utilizing team work principles in order to survive and be strong in a highly competitive environment and change with it. In the context of effective teamwork, leadership is critically important. The future of corporations depend on teams and the visionary and target setting, effective leaders managing these teams. Globally, all corporations around the world have started to notice the evergrowing importance of investing in values and culture rather than managing and investing in physical resources as they move towards information based competitiveness. Here, the most important role falls upon the shoulders of leaders and managers in corporations.
Keywords: Genel yönetim; Kamu Yönetimi; Personel yönetimi