MÛSÂ B. UKBE’YE ATFEDİLENKİTÂBÜ’L-MEGĀZÎ - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Mûsâ b. Ukbe en erken megāzî müelliflerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ancak günümüzeulaşmadığı düşünülen eseri hakkında pek çok tartışmalı durum söz konusudur. Pek çok kaynak,eserden övgüyle bahsetmektedir. Öte yandan bazı kaynaklar da böyle bir eserin mevcudiyetinden yabahsetmemekte ya da böyle bir eserin varlığını reddetmektedir. İçeriğinin bir kısmını tespit edebildiğimizeser hakkında ayrıca bir seçki de yapılmıştır. Biz bu eserin hicri X. asrın başlarına (miladi XV.asrın sonlarına) kadar kullanıldığını tespit ettik. Ayrıca eserin muhtemelen günümüze kadar geldiğikanaatini taşıyoruz.

Mūsā b. ‘Uqba is believed to be one of the earliest Maghāzî chroniclers/authors. However, there is a great deal of controversy about his work, of which many people are unaware. Moreover, although many sources speak of this piece with praise, other sources neither mention its existence nor even accept its existence. A specific anthology was compiled for parts of this piece that the researchers were able to establish as legitimate. Additionally, along with the belief that this work was used until the end of 10th century after Hegira (XVth AD.), the researchers believe that the work still exists.
Kitāb al-Maghāzî Attributed to Mūsā b. ‘Uqba