Rengin tüketici satınalma davranışlarına etkisi - Nuhoğlu, Rana (My University, 2006)
Renklerin Tüketici Davranışlarına Etkisi Özet: Çağımızda insanların açık ve kapalı mekanların, iş yerlerinin, dinlenme yerlerinin, sokakların, kentlerin kullanım araçlarının amaca ve işlevlerine uygun renklerle dekore ettirilmesi gerektiği artık tartışılmamaktadır. Tüm bu bilgilere yönelik bu çalışma, renklerin tüketici satın alma kararlarına etkilerini araştırmak, farklı renklerin tüketiciyi ne şekilde eteklediğini ve hangi yöne yönelttiğini incelemek, ürünlerin vitrini halindeki ambalaj renklerinin insanlar üzerindeki tesirlerinin boyutlarını incelemek amaçlı yapılmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde rengin tanımı yapılmış, insanlık tarihinde renklerin öneminden bahsedilmiş ve renklerin çeşitli yönlerden uyumları ele alınmıştır. İkinci bölümde tüketici davranışları ile ilgili genel tanımlara yer verilmiş bu davranışlara rengin etkisi irdelenmiş genel anlamda renk psikolojisi ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ambalaj renklerinin tüketici davranışları üzerine etkisine yönelik araştırma oluşturulmuştur. İlk olarak araştırmanın amacı ve hipotezlerine yer verilmiş daha sonra araştırma bulgular özetlemiştir. Effect of the Colors to the Behaviors of the Consumers

In our period is not discussed anymore the necessity of the decoration by the people of the open and close spaces, work places, and recreation places, streets, usage tools of the cities in colors suitably to their objectives and functions. This study regarding all of these information, has been performed due to research the effects of the colors on the purchasing decisions of the consumers, way in which the consumer is affected by the different colors and to investigate the direction in which it is directed, and investigate the dimensions of the effects on the people of the colors of packages of the products exposed. In the first chapter of this study the definition of the color has been made, the importance of the color in the human history has been mentioned and harmony of the colors from diverse points of views has been discussed. In the second chapter, the general definitions related to the behaviors of the consumers have been included, the effect of the color to these behaviors has been investigated, and generally, the psychology of the colors has been discussed. In the third chapter there has been performed a research related to the effect of the package colors on the behaviors of the consumers. Firstly, the objective and hypotheses of the research have been included and then the findings of the research have been summarized.
Keywords: Pazarlama; Renkler_Tüketici Davranışı; Satınalma