Ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kurumların web sitelerinin incelenmesi - Kopmaz, Büşra (My University, 2016)
Amaç: Bu çalışmada; ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kurumların web sitelerinin özelliklerini değerlendirmek amaçlanmıştır. Metod:Bu kesitsel araştırmada, İstanbul, Ankara, Samsun, Antalya, İzmir, Gaziantep ve Malatya’da yer alan ve ağız ve diş sağlığı hizmeti veren 555 web sitesi incelenmiştir. Veriler yapılandırılmış bir form ile toplanmıştır. Bulgular: Yapılan araştırmada grubun % 73.7’sini özel kurumlar oluşturmaktadır. Araştırma grubunun yarıdan biraz fazlasını İstanbul (% 57.3) oluşturmaktadır. Araştırma dahilindeki web sitelerinin yarısından fazlası İstanbul’ da yer almaktadır. Web sitelerinin yaklaşık üçte birinde (% 27,2) yabancı dil seçeneği mevcuttur. Bunlara ek olarak, incelenen web sitelerinin hiç birinde engelli bireylerin kullanımına yönelik seçeneklerin olmadığı belirlenmiştir. Sonuçlar: Araştırma grubunun çoğunluğunun İstanbul’ da bulunduğu ve özel sağlık kurumlarının oluşturduğu görülmüştür. Web sitelerinin engellilerin kullanıma uygun olması ve yabancı dil seçeneğinin olmasının web siteleri için önemli konular olduğu olduğu görüldü. zmetleri, Web Sitesi, İnternet, Sağlık Turizmi THE EVALUATION OF WEB SITES IN ORGANISATIONS REGARDING DENTAL HEALTH SERVICES

Aim: The aim of the study was to evaluate the properties of web sites in organisations regarding dental health services Materials and Method: In this cross-sectional study, 555 web sites in organisations regarding dental health services that were located in İstanbul, Ankara, Samsun, Antalya, İzmir, Gaziantep and Malatya were examined. Data were collected by the structured form. Results: In the present study, 73.7% of the group were private institutions. More than half of the group were located in İstanbul. Almost one third of the group (27.2 %) had foreign language options in web sites. In addition, there were not options for disable people in the examined web sites. Conclusion: Majority of the group was compared of private organisations located in İstanbul. Usability of disabled people and options for foreign language are oberved to be critical issues for web sites. Key Words: Oral and Dental Health Services, Web Sites, Internet, Health Tourism
Keywords: Ağız ve diş sağlığı hizmetleri; İnternet; Türkiye; Web Siteleri