TÜRKİYE’DEKİ “BİLGİ UÇURMA (WHISTLEBLOWING)”_x000D_ MAKALELERİNİN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu çalışmanın amacı yerel yazındaki “bilgi uçurma (whistleblowing)”makalelerinin bibliyometrik profilini ortaya çıkarmaktır. Bu amaç doğrultusunda,01.01.2020 tarihine kadar ulaşılabilen 77 makale, “yılları”, “whistleblowing sözcüğü yerinekullanılan Türkçe çeviri sözcükler”, “görgül bir araştırma içerip içermedikleri”, “yazarlarınunvanları”, “akademisyen olan yazarların çalıştıkları üniversiteler”, “birimler”,“makalelerin yayınlandıkları dergiler” ve “bu dergilerin 2019 yılı itibariyle Tr DizinUlakbim indeksinde taranıp taranmadıkları” açısından bibliyometrik bir analize tabitutulmuştur. Buna ek olarak makalelerin “özet” kısımları okunarak “içerik analizi” yapılmışve odaklandıkları konular ortaya çıkarılmıştır. Türkiye’de “bilgi uçurma” konusuna olanilginin son yıllarda artış gösterdiği, çeviri sözcük olarak en çok “bilgi uçurma”nınkullanılmış olduğu, makalelerin çoğunlukla görgül bir araştırma içerdikleri, yazar unvanıolarak “Dr. Öğr. Üyeleri”nin çoğunlukta olduğu, daha çok “İİBF” akademik üyelerininmakalelere yazarlık yaptığı, herhangi bir “dergi” ya da “üniversite” odağının olmadığı,“odaklanılan konu” açısından “bilgi uçurma” konusunun en çok “etik, “örgütsel adalet” ve“kültür” konularıyla ilişkilendirilmiş olduğu ulaşılan bazı genel bulgular arasındadır.