Türk iş hukukunda kısmi süreli iş sözleşmeleri - Karaman, Mehmet Halis (My University, 2008)
TEZ ÖZETİ (TÜRK İŞ HUKUKUNDA KISMİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMELERİ) Tezimiz dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, genel olarak iş sözleşmeleri üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda, kısaca, tarihsel gelişim, iş sözleşmesinin tanımı, unsurları, hukuki niteliği ve başlıca iş sözleşmesi türleri inceleme konusu yapılmıştır. “Kısmi süreli İş Sözleşmeleri” de yine aynı bölüm içinde fakat ayrı bir başlık altında inceleme konusu yapılmıştır. İkinci Bölümde, kısmi süreli iş sözleşmelerinin kurulması ve değişik görünüm şekilleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü Bölümde, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan işçilere Bireysel İş Hukuku, Sendikalar Hukuku, Toplu Pazarlık Hukuku ve Sosyal Sigorta Mevzuatının uygulanması ve bu konulara ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan sorunlar üzerinde durulmuştur. Dördüncü ve son Bölümde ise, kısmi süreli iş sözleşmelerinin sona ermesi üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda, feshi ihbar süreleri, kıdem tazminatı, iş güvencesine ilişkin kanun hükümlerinin uygulanması konuları incelenmiştir.

Our thesis “part-time employment contract in the Turkish labour law” comprises of four sections. The employment contract in general has been evaluated within the first section. Accordingly, its historical background, its definition, its elements, its juridical aspects and its main sorts have been explained. In this context, we examined the part-time employment contract in the same section though under a distinct titel. With a view to the second section the conclusion of the part-time employment contract as well as its different features have been respectively analysed. The third section of our thesis examines the part-time workers in the framework of the individual labour law, trade-unions law, collective bargaining law, social security law along with the problems arising out their application. Finally, the last section deals with its termination, the notices of dismissal and the requirements of the work security act.
Keywords: Hukuk; İş Hukuku_Türkiye; Özel Hukuk