Retina hemajiomları - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Retina hemanjiomları retinanın iyi huylu vasküler tümörleri olup, neoplazi özelliği göstermezler. Kapiller ve kavernöz hemanjiomlar olarak başlıca iki gruba ayrılırlar. Rasemöz hemanjiomlar artık daha çok artero-venöz (A-V) malformasyon olarak kabul edilmektedir.Tanı, fundus floresein anjiografi yardımı ile fundus incelemesi ile yapılır. Yardımcı yöntem. Radyolojik tetkikler sistemik tutulumun araştırılması için gerekir. Tedavi daha çok kapiller hemanjiomlarda yapılmakta olup, lezyonun yerleşimine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir. Literatürde son zamanlarda klasik tedavilerin (laser ve kriyoterapi) uzun dönem sonuçlarının yanı sıra, yeni tedavilerin (fotodinamik tedavi ve sistemik vasküler endotelyel büyüme faktörü inhibitörleri) kullanımı ile ilgili yayınlar görülmektedir.

Retinal hemangiomas are benign vascular tumors of retina without any neoplastic characteristics. They have two clinical forms as capillary and cavernous hemangiomas. The other form which is racemous hemangioma is considered to be an A-V malformation rather than being a true hemangioma . The diagnosis is made by fundus examination with the help of fluorescein angiography. Radiological investigations are used in case of systemic involvement. Treatment is rather applied in capillary form depending on its size and localization. New articles are seen in literature those including the long-term results of classical methods (laser and cryotherapy) as well as usage of new (photodynamic therapy and systemic vascular endothelial growth factor inhibitors) therapies.
Retinal hemangiomas
Keywords: Göz Hastalıkları