Duruş Noktası: Fotoğrafta Karar Anı ve Yorum - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Başarılı fotoğrafın gerekçesi olarak kabul edilen doğru “karar anı”(H. Cartier Bresson), aslında sadece doğru zamanla değil,konumla da ilgilidir. Bir başka deyişle duruş yerinin yanı sırabakış hattı ve açısıyla da bütünleşmediği sürece, “karar anı”belirleyici olmaktan çıkar. Öte yandan kalıcı olmaya aday herfotoğrafa bu koşulları aşan bir başka şey daha eşlik eder: talihetmeni. Talih, fotoğrafın hammaddesi olan ışığın zaman ilegireceği iş birliğinin gizemli konuğudur. Bu çalışma “duruşnoktası” ile kesişen “karar anı” kavramını, farklı zamanlarda veyerlerde çekilmiş iki fotoğrafı yorumlayarak ele almaktadır. Buaraştırma farlı örnekler üzerinden bir karşılaştırma yaparak bakışhattının fotoğrafın anlamını ve dolayısıyla yorumu nasıletkilediğini açıklamaktır.

The right “decisive moment” (H. Cartier-Bresson), which is_x000D_ accepted as the justification for successful photography, is not_x000D_ only about the right time but also the location. In other words, as_x000D_ long as it does not integrate with the point of view as well as the_x000D_ point of view, the “decisive moment” ceases to be decisive. On_x000D_ the other hand, another thing that exceeds these conditions_x000D_ accompanies every photograph that is likely to be permanent: the_x000D_ factor of luck. Fortune is the mysterious guest of the collaboration_x000D_ that light, the raw material of photography, will enter with time._x000D_ This study discusses the concept of “decisive moment” that_x000D_ intersects with “standpoint” by interpreting two photographs_x000D_ taken at different times and places. This research aims to explain_x000D_ how the line of sight affects the meaning of the photograph and_x000D_ therefore the interpretation by making a comparison through_x000D_ different examples.
The Standpoint: Decisive Moment and Interpretation in Photography