Eğitici dramada rol oynamanın eğitim açısından önemi - Önder, Alev (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2006)
Bu yazıda, eğitici drama yönteminin temel bir tekniği olan rol oynamanın, insan yașamındaki ve eğitimdeki yeri ve önemi betimsel olarak incelenmeye çalıșılmıștır. İnceleme, özelikle Bronfenbrenner’ın rol tanımındaki boyutlar temelinde ele alınmıș ve rol oynamadan beklenen yararların elde edilebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde de durulmuștur.
Keywords: Eğitici drama, sosyal roller ve ișlevleri, rol oynama tekniği