Profesyonel Müzik Ağitimi Alan Öğrencilerinin Benlik Saygı Düzeylerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Yapılan bu araştırmanın temel amacı, farklı üniversitelerde profesyonel müzik eğitimi alan 4. sınıf lisans öğrencilerinin aldıkları eğitimin, onların "Benlik saygısı" düzeylerinde fark yaratıp yaratmadığını ortaya koymaktır. Bu çerçevede her iki üniversitede müzik eğitimi alan öğrencilerin, "Benlik saygısı" düzeyleri bazı değişkenler açısından incelenmiştir. Araştırma örneklemini, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı"nda lisans öğrenimi görmekte olan toplam 50 öğrenci (n=30 Müzik, n=20 Konservatuar) oluşturmuştur. Çalışma grubunun benlik saygısı düzeyleri 1965 yılında Rosenberg tarafından geliştirilen Benlik Saygısı Ölçeği (RBSÖ) kullanılarak belirlenmiştir. Elde edilen veriler sonucunda, öğrencilerin RBS düzeyleri ile bazı değişkenler arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olduğu saptanmıştır (p<.05)

The primary purpose of this research is to determine whether the 4th year students of music education and conservatory colleges make difference on their levels of “Selfefficacy-sufficiency” and “Self Esteem” levels. Within the mentioned framework, the prospective teachers‟ “Self-efficacy-sufficiency” and “Self Esteem” levels have been examined under several variables. The research sampling has been formed by 50 students (N=30 Music; N=20 Conservatory) who are currently studying for their bachelor‟s degree in Marmara University, Atatürk Education Faculty and Istanbul Conservatory. The data in the research has been gathered by using the Self- Rosenberg Self-esteem Subscale that Rosenberg developed in 1965. At the end of the research, it has been statistically determined that there are significant differences between some of the demographic features with “Self Esteem” scale levels (p<.05)
Research on the Levels of Music Education and Conservatory College Students’ Self Efficacy-Sufficiency
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm; Müzik; Din Bilimi