Pervane beg Mecmu’atü’n-Neza’ir (315a - 340a) : transkripsiyonlu, edisyon kritikli metin - Başpınar, Fatih (My University, 2003)
Bu çalışmanın konusunu, Topkapı Sarayı Kütüphanesi B.406 numarada kayıtlı, Pervâne Bey'in tertip ettiği nazire mecmuası Mecmu'atü'n-Ne@a'irin 315a-340a varakları arasındaki gazeller ve bunlara yazılan nazireler oluşturmaktadır. Söz konusu varaklar arasındaki bütün şiirler transkripsiyonlu hale getirilmiş ve ulaşılabildiği kadarıyla divanları yayınlanmış bulunan şairlerin şiirleri divandaki biçimleriyle karşılaştırılarak farklılıklar dipnotta verilmiştir. Böylece bu çalışmada 314 şiir yer almıştır. Ayrıca bir dizinle birlikte kısmında gazeller ve nazireler listesi de verilmiştir.

The subject of this study is the gazels inbetween leawes 315a-340a and nazires of gazels which are in the Mecmu'atü'n-Ne@a'ir that is prepared by Pervâne Bey and that mecmua recorded in number B.406 en Topkapı Palace Library. All these poems which are between leawes, that are mentioned above are designed by transcription and as far as it is managed, the poets' poems which are published in a divan are compared to their original style in poets' divans and the differences are written at the bottom note. In this study 314 poems are included an in addition to all those, the list of gazels and nazires are given in the content part with an index.
Keywords: Edebiyat; Eski Türk Dili; Osmanlıca edebiyat; Osmanlıca şiir (Divan şiiri); Türk Dili Ve Edebiyatı