Haneke’nin Yedinci Kıta Filminde Kent Bireyciliği ve FilminRobinson Crusoe Mitiyle Karşılaştırmalı Bir Analizi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Modern bireyciliğin gelişmesinde Batı’nın düşünce geleneği önemli bir rol oynamıştır. Bu geleneğin Rönesans, sanayileşme, on dokuzuncu yüzyılda gelişen kentleşme ve mimari hareket,Protestanlık gibi birçok seküler ve dinî kaynakları olmuştur. Güvensizlik ve can sıkıntısı hastalığına yakalanmış bir toplumda insanlar özel alana daha çok önem vererek, kendi kendilerineyeten bireyler olmayı hedeflemişlerdir. Giderek yalnızlaşan ve duyarlılık düzeyi azalan insanlardiğer insanlarla ilişkilerinde ihtiyatla yaklaşmaya başlamışlardır. Bu durum da sahici ilişkilerinoluşmasını engellemiş ve insanları mutsuzlaştırmıştır. Bu çalışmada, Avusturya’lı yönetmenMichael Haneke’nin “kent üçlemesi” filmlerinden biri olan Yedinci Kıta filmi bireycilik, aile,mahremiyet, meta fetişizmi, din, kent bağlamında tartışılmıştır. Ayrıca filmin bu bağlamlarıylabirlikte modern bireyciliğin mitlerinden biri sayılan Robinson Crusoe metniyle karşılaştırmalıbir okuması yapılmıştır. Haneke, bu filminde Batı’nın refah içerisinde yaşayan toplumlarınınmutsuz hayatlarından esinlenmiştir. Bu filmden bireyciliğin insanları yalnızlaştırdığı ve duyarlılık düzeylerini azalttığı sonucu çıkarılmıştır.

Western tradition has played an important role in the development of modern individualism. This custom had several secular and religious sources as the Renaissance, industrilization, Protestantism and the movement of architecture and the urbanisation that developed in the nineteenth century. In the society that got the sickness of feelings insecurity and boredom people have aimed to be self sufficient individuals by giving more importance to private sphere. The people who are getting lonelier and less sensitive have started to approach with caution to their relations with the other people. This situation has hindered development of real relations and has made people unhappy, too. In this study, The Seventh Continent, which is one of “the trilogy films of urban”, by Austrian director Michael Haneke are discussed in the context of family, privacy, commodity fetishism, religion, urban, in relation to individualism. In addition, in these contexts the film’s comparative analysis with the Robinson Crusoe text , one of the myths of modern individualism, were done. In this film, Haneke was inspired by the unhappy lives at the western societies that live in prosperity. It was found out that individualism made people isolated and decreased their sensitiveness from these films.
Urban Individualism in Haneke's Seventh Continent Film and the Comparative Analysis of Film with the Myth of Robinson Crusoe