Finansal küreselleşme ve Türkiye - Barbaros, Fatih (My University, 2004)
Soyadı: Fatih Barbaros sat sat Politikası Prof. Dr. Osman Z. Orhan Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans- Haziran 2004 nansal Küreselleşme, Finansal Liberalizasyon

FİNANSAL KÜRESELLEŞME ve TÜRKİYE Bu araştırma, finansal küreselleşmenin anlaşılması için bir ana çerçeve oluşturmaktadır. Günümüzde küreselleşme bir çok alanda yaşanmaktadır. Finansal küreselleşme birçok alanı etkilemektedir. Finansal küreselleşme gelişmekte olsun, gelişmiş olsun bir çok ülke üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır. Tezin ana amacı finansal küreselleşmenin Türkiye üzerindeki etkileri ve sonuçlarını bulmaktır. Finansal küreselleşme ve onun beraberinde gelen finansal liberalizasyon bir çok ekonomik krize neden olmuştur. Bu krizlerin oluşmasında Türkiye'de 1980 sonrası yaşanan finansal liberalizasyon çabalarının rolü büyüktür. Name and Surname : Fatih Barbaros Field : Economics Programme : Economics Policy Supervisor : Professor Osman Z. Orhan Degree Awarded and Date : Master-June 2004 nancial Globalization, Financial Liberalization. ABSTRACT FİNANCIAL GLOBALİZATİON and TURKEY This thesis presents a framework to analyze financial globalization Today, we can see globalization in all the platforms. Financial globalization affects all the fields in the world. Financial globalization affects both developed and developing countries. Main purpose of this master thesis: to find the effects of financial globalization on Turkey. Financial globalization and financial liberalization caused economic crises in Turkey. Among the reasons of the crises, the financial liberalization and financial globalization exist.
Keywords: Finansal Küreselleşme; Küreselleşme; Uluslararası Maliye