Müzikalite, Müzikal Performans ve Müzikal Be- cerilerin Gelişmesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Psikometri psikolojik düşünce üzerinde sahip olduğu güçlü, etkiyi sürdüren bir psikolojik analiz teorisi ve uygulama alanıdır. Bununla beraber bazen bireysel farklılıklar veya farklılıklar psikolojisi olarak da tanımlanmaktadır. Günümüzde psikolojik testler, eğitim psikolojisi, klinik ve endüstriyel psikoloji alanlarında geniş bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Eldeki çalışmada müzik yeteneği testleri hakkında genel bilgilerle beraber, müzik alanı test türleri, bu alanda oluşturulan testler aracılığı ile karşılaşılan konular, müzik psikolojisi alanında ekol olmuş yazar ve araştırmacıların alandaki görüşlerine yer verilmeye çalışılmıştır. Müzik yeteneği testi, büyük olasılıkla müzik psikolojisinin tek başına en geniş alanıdır. Çalışmada, müzik yetenek testleri, müzikalite ve müzikal eğitim, müzikal becerilerin gelişmesi gibi konular üzerinde durulmuş, örnek araştırma ve ekollere yer verilmiştir. Türkiye'de müzik psikolojisi konusu kapsamında yer alan bu konular üzerinde yurt dışı yayınlar oldukça fazladır. Fakat ne yazık ki Türkçe yayınların diğer alanlara oranla daha yetersiz olduğu görülmektedir. Bu açıdan eldeki çalışmanın alana katkı sağlar nitelikte olduğu düşünülmektedir

Psychometrics, has a strong impact on psychological thought on psychological analysis of sustaining a field of theory and application. However, sometimes it is defined as differences of the individual psychology. Today, psychological testing, continues to be used in a broad manner in the fields of, educational psychology, clinical and industrial psychology. In this study, general information is given about the ability of music ability test with, music area measurements, issues encountered with the tests created in this area, and also psychology writers and researchers in the field of music, and the school's views were given. In the study, tests musical talent, musicality and musical training, which focused on issues such as the development of musical skills , for example in research and schools are included. The scope of Turkey in music psychology issues of foreign publications on this issue is very few. But unfortunately, the Turkish publication seems to be insufficient in comparison to other areas. This aspect is considered to be capable of contributing to the field of the present study
Influence of Listening Speed in Video on Under- standing in Foreign Language Teaching