Post Keynesyen iktisat ve belirsizlik - Yavuz, Suat; Tokucu, Erkan (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2006)
Bu makalede belirsizlik konusunun J. M. Keynes ve Post Keynesyen iktisatçılarca nasıl ele alındığı incelenmiştir. Belirsizlik koşulları altında bireylerin geleceğe yönelik beklentilerini oluştururken nelerden etkilendiklerini ve karar mekanizmalarında nelerin etkili olduğu anlatılmıştır. Ayrıca Keynes ve Post Keynesyen iktisatçıların üzerinde durdukları belirsizliğin ortodoks iktisat içerisinde ele alınan belirsizlikten hangi bakımlardan farklı olduğu konusunda açıklamalar verilmiştir. Son olarak da Post Keynesyen iktisat içerisinde belirsizlik koşulları altında paranın rolü ve belirsizlik-likidite tercihi ilişkisi anlatılmıştır.
Keywords: Temel Belirsizlik, Post Keynesyen İktisat, Beklentiler, Likidite Tercihi