Güç kaynaklı ısıtmalı ceket - Yılmaz, Neslişah (My University, 2015)
GÜÇ KAYNAKLI ISITMALI CEKET Tekstil endüstrisi, yüksek performanslı malzemeleri ( lif, iplik, diğer tekstiller) de içeren akıllı ve çok fonksiyonlu tekstil malzemeleri alanında büyük bir ilerleme kaydetmektedir. Bu açıdan, akıllı malzemeleri kullanarak çeşitli işlevleri yerine getirebilen tekstil ürünleri, hem endüstride hem de günlük hayatta gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmaya başlamıştır. Elektro-tekstillerin kullanım alanlarından biri, koruma ve kişinin performansının arttırılması doğrultusunda, kullanıcıyı destekler nitelikte olan ürünlerdir. Isıtıcı giysiler, kullanıcının vücut sıcaklığını hissederek gerekli durumlarda elektronik olarak ek ısıtma fonksiyonu sağlama özelliğine sahiptir. Bu giysiler günlük hayatta en çok kullanım potansiyeline sahip ürünlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Isıtma işlemi, uygun özellikteki iletken iplikler ile sağlanmaktadır. Bu çalışmada, ısıtma fonksiyonuna sahip, akıllı giysi tasarımı ve uygulaması yapılmıştır. Karbon lifiyle desteklenmiş dokuma kumaş ve elektronik alt yapı ile uyumlu olacak şekilde, interaktif bir giysi tasarlanıp, üretilmiş, ısıtıcı giysinin performansı oda sıcaklığında test edilmiştir. Ayrıca sistemi çalıştıran kısımlar üzerinde yapılan ölçümlerden elde edilen parametreler de karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir. Isıtmalı Ceket, Elektro-tekstil, İletken Tekstil Ürünleri, Karbon Lifleri

POWER SOURCED HEATED JACKET Textile industry has shown material progress in smart and multifunctional textile materials including high performance materials ( fibre, yarn, other textiles ). In this respect, textile products that possess the ability to perform several functions by utilizing smart materials are gaining a more considerable importance not only in industry but also in daily life. One of the applications of electro-textiles would be the products supporting the user in lieu of protection and performance enhancement. Heated clothing is capable of detecting the body heat of the user and electronic provision of additional heating where necessary. Heated clothing proves to be among the most versatile for daily use. Heating process is based on specific conductive yarn. This thesis deals with the design and application of smart clothing equipped with heating function. Specifically, an interactive piece of clothing based on woven fabric supported by carbon fibre having electronic infrastructure has been designed, manufactured and its performance has been tested at room temperature. Moreover, the parameters obtained from the measurements realized on the parts that make up the system have been subject to a comparative review. Key Words: Heated Jacket, Electro-textile, Conductivite textile, Carbon Fiber
Keywords: Elektro-Tekstil; Elektronik; Isıtmalı Ceket; İletken Tekstil Ürünleri; Karbon Lifleri; Mekatronik; Tekstil Endüstrisi