1981-2011 Mısır Arap Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti ekonomik ve ticari ilişkileri - Çaylı, Şahin (My University, 2012)
Mısır, Türkiye, Ortadoğu, Ekonomi, Ticari ilişkiler ÖZET Mısır Asya, Avrupa ve Afrika arasında stratejik bir bölgededir. Mısır ekonomisi Nil nehri, Süveyş kanalı, turizm, petrol ve doğalgaz üzerine kuruludur denilebilir. Mısır kuzey Afrika’da Nijerya’dan sonra en kalabalık ikinci ülkedir. Mısır Arap ülkeleri içerisinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir’in ardından dördüncü büyük ekonomidir. Mısır Arap cumhuriyeti tarihine Cemal Abdül Nasır, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek damgasını vurmuştur. Nasır yaklaşık on sekiz, Sedat On bir ve Mübarek yaklaşık otuz yıl iktidarda kalmıştır. Mısır Arap cumhuriyeti tarihine yön veren üç liderde birbirilerinin politikalarında çok ciddi değişime gitmemiştir. Çalışmada Hüsnü Mübarek dönemi Mısır Ekonomisi ve Mısır- Türkiye arasındaki ticari ilişkiler incelenmiştir. Egypt, Turkey, Middle East.

Egypt is a strategic region between Asia, Europe and Africa. Economy of the Egypt is based on Nile, Suez canal, tourism, oil and natural gas. Egypt in northern Africa, the second most populous country after Nigeria. Egypt is fourth largest economy in the Arab countries after the Saudi Arabia, United Arab Emirates and Algeria. Gamal Abdel Nasser, Anwar Sadat and Hosni Mubarak has left its mark to the history of the Arab republic of Egypt. Nasser eighteen years, Sadat Eleven years and Mubarak thirty years remained in power. The three leaders of the Arab republic of Egypt shaping each other's policies did not go through significant changes. Economy of Hosni Mubarak period and trade relations between Egypt and Turkey are investigated in this study.
Keywords: Mısır_Ekonomik İlişkiler_Türkiye; Türkiye_Ekonomik İlişkiler_Mısır