Türk hukukunda hükmün açıklanmasının ertelenmesi kurumu - Akın, Ali (My University, 2010)
ıklanmasının Ertelenmesi, Ceza Muhakemesi, Erteleme, Denetim Süresi, İtiraz ÖZET TÜRK HUKUKUNDA HÜKMÜN AÇIKLANMASININ ERTELENMESİ KURUMU Tez çalışmamızın konusu Türk Hukukunda Hükmün Açıklanmasının Ertelenmesi Kurumunu oluşturmaktadır. Çalışmamız giriş ve sonuç bölümleri dışında üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; hükmün açıklanmasının ertelenmesi kavramı, hukuk niteliği, tarihsel gelişimi ile hukukumuzdaki hükmün açıklanmasının ertelenmesi benzeri kurumlar ve hükmün açıklanmasının ertelenmesi kurumunun bu kurumlarla karşılaştırılması, İkinci bölümde; hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararı verilebilmesi için gerekli şartların neler olduğu ve hükmün açıklanmasının ertelenmesi kurumunun uygulanamayacağı suçlar, üçüncü bölümde ise; hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararının ortaya çıkardığı sonuçlar ile hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararına karşı başvurulacak kanun yolu ele alınmıştır. Sonuç bölümünde ise tezin tamamına ilişkin genel bir değerlendirmede bulunulmuştur. Key words : Nondeclaration of judgment, criminal procedure, deferring, duration of supervision, appeal

INSTITUTION OF NONDECLARATION OF JUDGMENT IN TURKISH LAW Institution of nondeclaration of judgment in Turkish Law constitutes the subject of our thesis. Our study consists of three parts apart from introduction and conclusion parts. In the first part institution of nondeclaration of judgment, its jural character and historical development, similar institutions of nondeclaration of judgment and comparison of institution of nondeclaration of judgment with these institutions were handled. In the second part what the necessary conditions are to be able to give the decision of nondeclaration of judgment and the guilt to which institution of nondeclaration of judgment can not be implemented were studied. The results of nondeclaration of judgment and legal course which can be complained against the decision of nondeclaration of judgment constitute the third part. In the conclusion part a general evaluation of the entire thesis was made
Keywords: Ceza Muhakemesi; Hukuk; Kamu Hukuku