Siyasal iletişimde yeni medyanın kullanımı ve etkisi - Kurtuluş, Sevim Büşra (My University, 2018)
Siyasal iletişim yöntemleri yüzyıllar boyunca çağın getirdiği gelişmeler, koşullar ve şartlar ekseninde sürekli değiştirilmiş ve geliştirilmiştir. Bu çalışmada toplumun kriterlerine, iletişim araçlarının çeşitlerine ve imkanlara göre farklı farklı yöntemlerle iktidar ve güç kavramlarının varoluşundan itibaren rastladığımız siyasal iletişim kavramının; yeni medya ekseninde çağın ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiği gözlemlenmektedir. Yeni medyanın günümüz dünyasındaki konumu ve siyasal iletişim ile kesiştiği alanlar belirlenmiştir. Dünyada ve Türkiye’de yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip olan sosyal medya kullanımının siyasal iletişim üzerindeki izdüşümleri, siyasi kişilerin ve olayların pratiklerinden yola çıkarak saptanmaya çalışılmıştır. Siyasal iletişimin etki alanı; tarihsel bilgiler, anket çalışması ve online ortamlarda taranan veriler aracılığı ile geçmişten günümüze incelenmiştir. Özellikle yeni medya boyutunda nasıl konumlandırıldığı, getirileri ve ileride neler olacağı; artıları ve eksileri ile beraber incelenmiştir. yasal İletişim, Yeni Medya, Sosyal Medya, Siyasal ReklamABSTRACT Political communication methods have constantly changed and developed according to the axis of terms and conditions that have been brought over the centuries. In this study, the concept of political communication which we have encountered since the existence of the notions of power and authority with different methods according to the criteria of society, the types of communication tools and possibilities; how it responds to the needs of the times in the context of the new media have been focused. The situation of the new media in today's world and the areas in which it intersects with political communication have been identified. In the world and in Turkey, based on the practice, may be considered a new projection on the use of social media, which has a history of political communication, the political parties and individuals and the events were aimed to be determined. The domain of political communication; historical information, survey work, and online survey data, have been search up to date from the past. Especially determined; the positions and yields in dimension of the new media and what will happen in the future; with the advantages and disadvantages. Key words: Political Communication, New Media, Social Media, Political Advertisement
Keywords: Advertisement; Communication; İletişim; Kitle iletişim araçları; Mass media; Media; Medya; New Media; Political Advertisement; Political aspects; Political communication; Reklam; Siyasal iletişim; Siyasal İletişim; Siyasal ReklamPolitical Communication; Siyasal yönler; Social media; Sosyal medya; Technological innovations; Teknolojik yenilikler; Yeni Medya