Yaşam tarzı olarak veganlığın satın alma davranışlarına etkisi ve kültürler arası bir araştırma - Güney, Ali Hasan (My University, 2020)
Bu çalışmada, yaşam tarzı olarak veganlığın satın alma davranışlarını nasıl etkilediği araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın teorik çerçevesi, yedi ana boyuta dayanan veganizm (hayvan hakları, sağlık ve çevre) ölçekleri, tutum ölçeği, motivasyon ölçeği, davranışsal niyet ölçeği ve satın alma niyet ölçeği ile desteklenmektedir. Bu boyutlardan bağımsız değişkenlerin bağımlı değişkenlere etkileri regresyon analizi ile incelenmiştir. Sonuçta genel olarak elde edilen bulgulara göre veganlığın satın alma davranışlara karşı olumlu bir etkisi olduğu tespit edilmiştir.

In this study, it is aimed to investigate how veganism as a lifestyle affects purchasing behaviors. The theoretical framework of the study is supported by veganism (animal rights, health and environment) scales, attitude scale, motivation scale, behavioral intention scale and purchase intention scale based on seven main dimensions. The effects of independent variables from these dimensions on dependent variables were analyzed using regression analysis. As a result, according to the findings obtained in general, it was determined that veganism has a positive effect on purchasing behavior.
Keywords: Business; consumer behavior; culture; İşletme; Kültür; Marketing; Pazarlama; purchase intention; Satın Alma Niyeti lifestyle; Tüketici Davranışları; veganism; Veganizm; Yaşam Tarzı