Effects of team work in organizations of job satisfaction and an application - Keskin, Ayşe (My University, 2003)
Bu çalışmanın amacı, örgütlerde uygulanan takım çalışmasının çalışanlarda iş tatmini yaratmadaki rolünün incelenmesidir. Çalışmanın ilk bölümünde geniş bir literatür taraması yapılarak konu teorik çerçevede sunulmuştur. Konunun teorik çerçevesi 2 ana bölümden oluşmuştur. İlk bölüm örgütlerde uygulanan takım çalışması ve ikinci bölüm iş tatmini olarak verilmiştir. Çalışma teorik bir çerçevede sunulduktan sonra, konuyu desteklemek amacıyla bir uygulama yapılmıştır. Uygulama bankacılık sektöründe yer alan 4 organizasyonda ve toplam 108 çalışan üzerinde yürütülmüştür. Örneklem grubundan takım çalışması, iş tatmini ve demografik durumları ile ilgili verilerin toplanması amacıyla; takım çalışması ile ilgili olarak takım çalışması ölçeği, iş tatmini ölçümünde Minnesota İş Tatmin Ölçeği, ve Demografik Bilgi Formu kullanılmıştır. Bu ölçekler sonucunda veriler değerlendirilerek; takım çalışması ve iş tatmini arasındaki ilişki bu bulgularla açıklanarak çalışma tamamlanmıştır. The aim of this study is to investigate the role of teamwork in the organizations on job satisfaction. The first part of the study is about the theoratical development that is based on teamwork and job satisfaction. After the theoratical framework, a practice is conducted out in a total of four banks and on 108 employees of these banks. A teamwork scale and Minnesota Job Satisfaction Scale are used for measurement. Questionnaires are used as data collection instruments to measure the role of teamwork on job satisfaction. In the result of this study, answers were evaluated and the relationship among scales were explained.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; Kamu Yönetimi