A Case of Decompensated Heart Failure Due to Prosthetic Valve Dysfunction: Quick Diagnosis with Fluoroscopy - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Protez kapağı olup dekompanse kalp yetersizliği kliniği ile başvuran olgular, acil servislerde hem tanı hem de tedavi açısından zorlu bir grubu oluşturmaktadırlar. Bu hasta grubunda kapak fonksiyonlarının gösterilmesinde transtorasik ekokardiyografinin önemli rolü olsa da, yetersiz kaldığı durumlar sıktır. Olgu Sunumu: Dekompanse kalp yetersizliği ile başvuran atmışbeş yaşındaki bayan hastanın 6 yıl önce mitral ve aortik kapak replasmanı hikayesi olduğu öğrenilmiştir. Kapak fonksiyonlarının değerlendirilmesinde transtorasik ekokardiyogafinin yeterli sonuç vermediği olgumuzda, floro-skopi cihazı kullanılarak kapak disfonksiyonuna başarılı bir şekilde tanı koyulabilmiştir. Sonuç: Transtorasik ekokardiyografiye erişim sağlanamadığı veya yetersiz olduğu durumlarda, kapak disfonksiyonu ayırıcı tanısında ilk görüntüleme yöntemi olarak floro-skopi kullanılması pratik ve kesin bir yöntemdir

Patients with decompensated heart failure due to prosthetic heart valves consists of a challenging group in emergency clinics for both diagnosis and treatment. Despite the important role in diagnosis, transthoracic echocardiography (TTE) remains unsatisfactory in many cases. Case Report: A 65-year-old female patient with decompensated heart failure and a history of valve replacement surgery 6 years ago for both mitral and aortic valves was admitted. The diagnosis of prosthetic valve dysfunction was successfully fixed using fluoroscopy, despite the fact that initial TTE was not adequate enough to assess valve function. Conclusion: In cases that TTE is not accessible or inadequate enough to assess valve function, fluoroscopy is a practical and quick method to rule out prosthetic valve dysfunction
Protez Kapak Disfoksiyonuna Bağlı Dekompanse Kalp Yetersizliği Olgusu: Floro-skopi ile Hızlı Tanı
Keywords: Kalp ve Kalp Damar Sistemi; Tıbbi Araştırmalar Deneysel