Yeni Bir Tedavi Yaklaşımı ile Tedavi Edilen Pitriazis Palpebrarum Olgusu - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Pitriasis palpebrarum özellikle yetersiz hijyen koşullarında ender görülmeyen bir durumdur. Yeni bir yaklaşımla, vazelin ve povidiniyodin karişımı kullanılarak tedavi edilen 48 yaşındaki bayan hastada görülen pitriasis palpebrarum vakasını sunuyoruz. Diğer uygulamalardan farklı olarak, bu yeni yaklaşımın daha etkili, ucuz, kolay ulaşılabilir ve neredeyse yan etkisiz olması, diğer protokollere göre avantajlarıdır. ( Sakarya Tıp Dergisi 2016, 6(1):38-41 )

Phthiriasis palpebrarum and is not a rare condition especially when hygienic conditions are inadequate. We present a case of phthiriasis palpebrarum in a 48-year-old female who was treated with a new medical approach, pure vaseline and povidone iodine mixture. Being more effective, cheaper, able to access it more easily and almost having no side effects are the advantages this regimen apart from others. ( Sakarya Med J 2016, 6(1):38-41 )
Phthiriasis Palpebrarum Case Treated with a New Medical Approach
Keywords: Genel ve Dahili Tıp