Delfi Uzlaşı Tekniğinin Hemşirelikte_x000D_ Kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Delfi bir karar verme ve uzlaşma tekniğidir. Delfi tekniği, bir sorununçözümü için uzman kişilerin yüz yüze görüşmeler ve bir arada tartışmalaryapmadan bir konu hakkında karar vermelerine ve uzlaşmalarınaimkân sağlayan bir tekniktir. Bu tekniğin aşamaları; bir araştırmagrubunun oluşturulması, çalışmanın yürütüleceği bir uzman grubununseçilmesi, uzmanlara yönelik yapılandırılmış bir seri anketlerin uygulanması,anketlerin uygun yöntemlerle değerlendirilmesi, uzmanlarageribildirim yapılması ve uzlaşı sağlanan durumun raporlandırılmasındanoluşmaktadır. Delfi tekniği hemşirelikle ilgili uygulama, araştırma,görüş alma, protokol oluşturma, ürün geliştirme, eğilimleri değerlendirmegibi pek çok alanda kullanılabilir. Bu derlemenin amacı; Delfitekniğinin kullanım alanı ve amacı hakkında genel bilgi vermek veülkemizde delfi tekniğini kullanarak yapılacak araştırmalara kaynakoluşturmaktır.

Delphi is a decision-making and a consensus technique that allows_x000D_ experts to make decisions and reconcile without the need for faceto-_x000D_ face meetings and debates. There are six stages to this technique:_x000D_ creating a research group, choosing an expert group to conduct the_x000D_ study, conducting a series of structured questionnaires made for_x000D_ experts, evaluating the questionnaires with appropriate methods,_x000D_ giving feedback to the experts, and reporting the reconciled result. The_x000D_ Delphi technique can be used during many phases such as application,_x000D_ research, obtaining opinions, forming a protocol, developing products,_x000D_ and evaluating inclinations. The aim of this review is to give general_x000D_ information about the area of usage and aims of the Delphi technique_x000D_ as well as to create a source for future studies in our country that will_x000D_ use the Delphi technique.
The Usage of Delphi Consensus Technique in Nursing