Hata ve hile ayrımı: hile denetimi - Dumanoğlu, Sezayi (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2005)
İşletmelerin %37'sinde çeşitli şekillerde yaşanmakta olduğu tespit edilmiş ve bir örneği aşağıdaki "örnek olay" üzerinde etraflıca analiz edilerek unsurları tespit edilmiş olan hile eylemini ortaya çıkarmak önemlidir ve önemli bir çaba gerektirir. Ancak daha önemli olan bir işletmede hileyi oluşmadan yok etmek ve caydırıcı önlemler almaktır.
Keywords: hata, hile, hile denetimi, iç kontrol sistemi