Teknoloji destekli din eğitiminin öğrenci başarısı ve kalıcılığına etkisi - Yorulmaz, Bilal (My University, 2005)
Soyadı: Bilal Yorulmaz Prof. Dr. M. Faruk Bayraktar Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans- Haziran 2005 retim Teknolojileri, Din Eğitimi

TEKNOLOJİ DESTEKLİ DİN EĞİTİMİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISI VE KALICILIĞINA ETKİSİ Son yıllarda teknoloji hayatın her alanında kullanıldığı gibi eğitimde de kullanılmaya başlanmış ve verimli sonuçlar alınmıştır. Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe gibi derslerde öğretim teknolojileri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca özellikle Batı dünyasında kilise okulları da kendi dinlerinin öğretiminde teknolojiden yoğun bir biçimde faydalanmaktadırlar. Böylesi bir ortamda ülkemizde de İslam dininin öğretiminde teknolojik imkânlardan azami derecede istifade etmek zorunlu görünmektedir. Öğretim teknolojileri ile işlenen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi hem kalıcılık hem de verimlilik bakımından geleneksel yöntemlerden çok daha iyi sonuçlar vermektedir. Öğretim teknolojilerinin aktif bir şekilde kullanılmasıyla hem daha verimli ve kalıcı bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi işlenmiş olacak hem de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sıkıcı bir ders olmaktan kurtulacaktır.
Keywords: Din; Din Eğitimi; İslam Dini; Tasavvuf ve tarikatlar