Evrak yönetimi çerçevesinde saklama planları ve alternatifbank A. Ş. örneği - Kaya, Ş. Mehmet (My University, 2003)
Bu çalışmada evrak yöneticiliğinin ve evrak yöneticiliği içerisindeki saklama planlarının önemi anlatılarak, Alternatifbank' ın saklama planlarının hazırlanması ele alınmıştır. Evrak yöneticiliğinin önemi ve evreleri anlatıldıktan sonra saklama planlarının hazırlanması hakkında bilgi verilmiştir. Tez beş ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde evrak yöneticiliğinin kurum içerisindeki yeri ve önemine değinilmiştir. Ayrıca evrak yöneticiliğinin başlıca görevleri, sorumlulukları, fonksiyonları, ara depo işlemleri, envanter çalışması ve arşiv işlemleri bu bölümde ele alınmıştır. İkinci bölümde ise evrak yöneticiliğinin görünen ve görünmeyen yararlarının yanı sıra evrak takibi, bilgiye erişim ve evrak yöneticiliğinin kurum çalışanları üzerindeki olumlu etkilerine değinilmiştir. Üçüncü bölümde ise saklama planları hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde Alternatifbank' ın saklama planları örnekleri verilmiştir. Beşinci bölümde ise eklere yer verilmiştir. Ekler bölümünde Alternatifbank' ın tarihçesi, misyonu, vizyonu, organizasyon şeması, birim ve fonksiyonları, arşiv prosedürü ve arşiv yetkililerinin görev tanımlarına yer verilmiştir. In this work I focused on preparing retention periods of Alternatifbank, explaining importance of records management and retention periods within the records management. Importance and phases of records management were explained, and then information about preparing retention periods was given. Thesis consists of five chapters. First chapter mentions about importance of records management in an association. Furthermore, it contains main duties, responsibilities, functions of records management, records inventory, archive studies. Besides tangible and intangible utilities of records management, Second chapter contains effects on staff of records management and the information arrival, controlling on circulation of records. The information of retention periods is given on third chapter. On the fourth chapter there are samples about retention periods of Alternatifbank. It was given place to appendix on the fifth chapter. Furthermore, The history, the mission, the vision, the organization chart, the units and functions of Alternatifbank, the archive procedure and the duty definitions of record managers are given on the fifth chapter.
Keywords: Evrak Yönetim