6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNU'NUN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNİN ARDINDAN YARGITAY'IN BEDENSEL ZARARLARDA YAKINLARIN MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNE İLİŞKİN UYGULAMASI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
6098 sayılı TBK' da 818 sayılı BK' dan farklı olarak ağır bedensel zarar halinde zarar görenin yakınlarına da manevi tazminat talep etme hakkı tanınmıştır. Ancak, TBK md.56/2 hükmü her türlü zararın tazminini değil, sadece ağır bedensel zararların tazminine imkân vermektedir. Söz konusu hükmün temelinde, bedensel bütünlüğü ihlal edilen kişi ile yakınları arasındaki duygusal bağın kişilik hakkı kapsamında korunan değerlerden biri olduğu düşüncesi yatmaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, zararın tazmini için bedensel zarara uğrayan kişinin yakınlarının bu durumdan sürekli ve ciddi bir şekilde etkilenmiş olması aranmaktadır.

According to 6098 numbered Turkish Code of Obligations (TBK), kinsmen of the injured have entitled to claim spiritual damage in case of severe physical damage. However, it should be noted that, according to TBK Art.56/2, kinsmen of the injured are merely claim for compensation for severe physical damage, in other saying, insubstantial injuries are not within the scope of this article. It is
(Supreme Court of Appeal Practices In Case of Spiritual Damage Claim of Kinsmen of The Injured After 6098 Numbered Turkish Code of Obligations Coming Into Operation)
Keywords: Hukuk