Esnek çalışmanın işgücü maliyetlerine ve rekabet gücüne etkisi: Tekstil sektöründe bir uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Türkiye’deki işletmelerde ve özellikle tekstil işletmelerinde işgücü maliyetlerinin çok yüksek ve işgücü verimliliğinin çok düşük olduğu görülmektedir. Bu durum, uluslararası pazarlarda bu işletmelerin rekabet gücünü azaltmaktadır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerin deneyimlerinden yola çıkarak, işgücü maliyetlerinin düşük düzeyde tutulmasında ve rekabet gücünün yükseltilmesinde esnek çalışma biçimlerinin iyi bir çözüm olabileceği düşünülebilir. Bu amaçla, bu çalışmada Türkiye’de tekstil sektöründe bir alan araştırması yapılmıştır.

Enterprises, especially textile enterprises, in Turkey shows that labor costs are very high and the labor productivity is very low. This situation causes the enterprises to lose the competitive power in international market. It may be considered that the flexible working types are a solution to decrease the labor costs and increase the competitive power. Because of this, it is necessary to benefit from the experiences of developed countries. With this aim, in this work, a field survey is done in textile sector in Turkey.
Effect of flexible working on labor costs and competitive power: Application on textıle industry
Keywords: Malzeme Bilimleri, Tekstil; İş; İşletme Finans; İktisat; Uluslararası İlişkiler; İşletme