Türkiye’de cumhuriyet döneminde eğitim politikası ve felsefesi - Hesapçıoğlu, Muhsin (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2009)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de cumhuriyet döneminde eğitim politika ve felsefelerini çeşitli açılardan incelemektir. Cumhuriyet döneminde eğitim politika ve felsefelerinin oluşumu sosyo-psikolojik bileşenleriyle birlikte ele alınmış, sonuç olarak, Türk Eğitim Sisteminin felsefî ve politik karakteristikleri hakkında değerlendirmelere varılmıştır.
Educational policy and philosophy of republican era in Turkey
Keywords: Cumhuriyet dönemi, eğitim politikası, eğitim felsefesi, okul anlayışları.