Osmanlı âlimlerinden Nuh b. Mustafa’ya göre risâlet ve nübüvvet arasındaki farklar - Koç, Şükrü (My University, 2017)
Nuh b. Mustafa el-Konevî XVII. yüzyılda yaşamış çok yönlü Osmanlı âlimlerindendir.Kaynaklarda kendisinden fâkih, sûfî, âlim, allâme diye bahsedilmesi bu gerçeği ifade etmektedir.

Nuh B. Mustafa el-Konevî is one of the Ottoman scholars who lived in XVII. century.Different resources had called him with the titles such as sufi, canonist, scholar and head ofscholars.
Keywords: Alimler, Türk; Biyografi; Differences between Risâlet and Nübüvvet according to Nuh b. Mustafa whois from ottoman scholars; Ehl-i Sünnet; Eşrafu’l-Makâle; İlahiyatçılar, Türk; Mustafa el-Konevî, ö.1660; Müsliman filozoflar; Nuh b. Mustafa; Nübüvvet; Risâlet