Yeni bir markanın sunuş döneminde izlenen yaratıcı reklam stratejileri - Hitay, Övünç (My University, 2005)
Günümüzde, fiziksel ve işlevsel özellikleri daha önce bilinmeyen, mal ya da hizmetler ortaya sürekli olarak çıkarılmakta ve bu ürünler yepyeni marka adları altında pazara sürülmektedir. Üretici firmalar, bu yeni markaların pazarda kendilerine yer bulabilmeleri için, tutundurma çalışmalarına büyük önem vermektedir. Bütünleşik pazarlama iletişiminin alt sistemini oluşturan bileşenlerden birisi konumunda bulunan reklam da, bu tutundurma faaliyetleri arasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüz piyasa koşulları göz önüne alındığında başarılı bir reklam yapabilmek için, reklam amaçlarına uygun bir şekilde düzenlenmiş ve belli bir stratejiye oturtulmuş reklam planlamasına duyulan ihtiyaç kaçınılmaz olmuştur. Yeni bir markanın pazara girmesi ve pazarda tutunabilmesi için reklamı, markanın pazarlama planı çerçevesinde, stratejik açıdan çok iyi planlanmış bir biçimde kullanmak gerekmektedir. Reklam amaçları doğrultusunda reklam mesajının belirlenmesi ve reklam planlaması ile ilgili konularda temel kararların tümünü ifade eden strateji, özellikle yeni bir markanın piyasaya çıkış sürecinin başındayken üzerinde durulması gereken birincil etken durumundadır. Stratejiyi oluştururken rakiplerin durumu, hedef kitlenin beklentileri, ürünün kendi özellikleri, reklamın kullanacagı medya ve bütçe gibi faktörlerin de dikkate alınması ve değerlendirilmesi çok önemlidir. Özellikle yeni bir marka için reklam planlaması yapılırken, markanın hedef kitle tarafından farkedilmesi ve rakiplerinden ayrışarak tercih edilmeye başlanması için ürüne uygun yaratıcı reklam stratejileri geliştirilmelidir. Tüketicinin markayla ilk defa tanışacağı Sunuş Dönemi , özellikle yeni bir marka için başlı başına bir olgu olarak düşünülmelidir. Bu dönem içinde piyasaya çıkış süreci aşamasında doğru zamanlama çok mühimdir ve marka konumlandırması en baştan, bu dönemden itibaren planlı bir şekilde oturtulmaya başlanmalıdır.

Everyday, many new products and services are being launched with new features as new brands. As such, the manufacturer are devoting more time and effort to promote their new brands in very competitive environments. As a factor of Integrated Marketing Communications, advertising has a very high importance in any new brand's promotion. Nowadays, in order to come up with great advertising, it is necessary to have a strategic advertising plan that is in line with the marketing goals of the company. In order to enter and be able to compete in the market, it is very important to use advertising within the context of a planned strategy. Strategy, is the core factor that needs to be thought out well, way before entering the market with a new brand. In planning the advertising strategy, one must evaluate the competitive framework, the needs and expectations of the target audience, the unique and special features of the product or service, the proper utilisation of media and, of course, the budget. While planning the advertising campaign for a new product, it is especially important to push for the best creative strategy in order to make the consumers recognise your brand and to affect their decision-making in favor of your brand over the others. The introductory stage, where the consumers meet the new brand, is a defining moment and needs to be planned accordingly. In order to become a permanent player in the market, the right timing is to be calculated and proper brand positioning is to be seeded in a highly planned format during this stage.
Keywords: Reklamcılık