Çok boyutlu kuantum sistemlerde kuantum monte carlo algoritmaları kullanarak dolaşıklığın ölçülmesi - Duru, İzzet Paruğ (My University, 2017)
Kuantum dolaşıklık, kuantum bilgi teknolojileri ve kuantum bilgisayarların gelişimi açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. ABSTRACT Formation of entanglement especially generating maximum amount of entangled pairs (systems) which have been separated over a wide distance, occupy an important place for quantum communication by the assumption of preserving initial presence of correlation between them.
Keywords: Dipol-dipol etkileşmesi; Dipol-dipol interaction; Fizik; Heisenberg hamilltoniyeni Monte Carlo method; Heisenberg hamiltonian; Kuantum bilgisayarlar; Kuantum kuramı; Localizable entagnlement; Lokalize dolaşıklık; Monte Carlo simülasyonu; Simülasyon