Banka çalışanlarının iş ve aile rollerinin çatışması (Bireysel ve örgütsel boyutlar) - Çarıkçı, İlker H. (My University, 2001)
Bu çalışmada banka çalışanlarının iş ve aile rolleri arasındaki çatışma incelenmektedir. İşin ve ailenin birbirlerini karşılıklı engellemesi şeklinde açıklanabilen iş - aile çatışmasının önemli bireysel ve örgütsel sonuçları bulunmaktadır. Bu nedenle çatışmaya neden olan kişi, iş ve aile özelliklerinin ve örgütlerin çalışanların iş ve aile rolleri arasında denge sağlamalarına yapabilecekleri katkıların bilinmesi gerekmektedir. Çalışmada banka çalışanlarında iş - aile çatışmasının düzeyi, baskın yönü ve çatışmaya neden olan değişkenler belirlenmektedir. Bu çerçevede, Türk çalışanlarında iş - aile çatışmasını ölçebilen bir ölçek hazırlanmıştır. Rol çatışmaları, iş ve aile, iş - aile çatışmaları, iş - aile dengesi, aile dostu örgütler, iş - aile programları, Türk banka çalışanları.

In this study; the conflicts between work and family roles of bank workers are discussed. Work - family conlicts that can be explained as the mutual interference of work and family roles have significant personal and organizational outcomes. So, personal, work and family characteristics which cause conflict and organizations' probable contributions fork work family balance must be known. In the study, the intensity and direction and the variables that cause work - family conflict in bank workers are determined. At last, a scale that can measure the work - family conflict in Turkish workers is prepared. Role conflicts, work and family, work - family conflicts, work - family balance, family friendly organizations, work - family programs, Turkish bank workers.
Keywords: BANKACILIK-PERSONEL