Endüstri meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin mesleki olgunluk ile karar stratejileri arasındaki ilişkinin analizi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu araştırmanın temel amacı, endüstri meslek lisesi öğrencilerinin karar verme stratejilerinin mesleki olgunluk düzeyini yordayıp yordamadığını belirlemektir. Araştırmada yordayıcı ilişkisel (korelasyonel) araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu endüstri meslek lisesi son sınıfına devam eden toplam 275 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma grubuna katılan öğrencilerin 75i (%27) kız, 200ü (%72) erkek öğrencidir. Verilerin toplanmasında, Mesleki Olgunluk Ölçeği ve Karar Stratejileri Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde çoklu regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulguya göre endüstri meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin, Karar Stratejisi Ölçeğinin içtepisel, mantıklı ve kararsız stratejileri mesleki olgunluk düzeyini istatistikî açıdan anlamlı, bir şekilde yordadığı belirlenmiştir.

The main purpose of this study is to determine whether industrial vocational high school students decision strategies predict their vocational maturity level or not. In this study the predictor relational (correlational) research model is used. The participant group of the study consists of total 275 senior students studying at industrial vocational high school. In research staff 75 (27%) of participant students are female and 200 (72%) of them are male. For data collection purposes, Vocational Maturity Scale and Decision Strategies Scale is used. He data multiple regression analysis is used to analyse the data. According to the findings of the study, it is determined that the impulsive, rational and indecisive strategies of decision strategy scale of senior students studying at industrial vocational high school statistically predict the level of vocational maturity significantly.
The analysis of relationship between vocational maturity and decision strategies of senior students studying at industrial vocational high school
Keywords: Tarih