Dijital devrim ile birlikte sanatta mekan, beden, algı değişimi - Şahin, Serenay (My University, 2010)
Dijital teknolojiler, günlük hayatımızın her alanına girmiş ve yaşamlarımızı büyük ölçüde değiştirmişlerdir. Her zaman yeni teknolojileri bir sanat aracına dönüştüren sanatçı, dijital teknolojileri de sanat aracına dönüştürmüş ve dijital sanat yapıtları izleyiciyi yeni bir sanat biçimiyle yüz yüze getirmiştir. Arayüz teknolojilerinin kullanımıyla yaratılan sanal gerçek ortamlar bizlere yeni bir gerçeklik sunmakta, dijital sanat yapıtları farklı deneyimlen biçimleriyle izleyici üzerinde farklı etkileşimler yaratmaktadır. Sanal gerçek ortamların vardığı en son nokta ise İkinci Yaşam’dır. Kullanıcısına tüm yaşamını ve kendisini yeniden inşa etme olanağı tanıyan bu yeni ortam, bir sanat ortamına dönüşmekte de geçikmemiştir. Teknolojinin bu denli ilerlemesi ve bunun sanata yansıması elbetteki bir takım değişikliklere neden olacak ve mekan, beden sınırları ortadan kalkarak yeni bir algı biçimi şekilllendirilecektir.

Digital technologies influence our everyday life, and have changed most part of our living. Artist, who always transforms the new technology into a medium of art, transforms the digital technologies into a medium of art as well, and the digital artworks confront the participant with a new form of art. The virtual reality environments, creating with the using of interface technologies, offer us a new reality, and the digital art works which are experienced in a new kind of way, create a different effects on a participant. The final point that the virtual reality environments have reached, is Second Life. This environment which lets its users to create and reconstruct his/ her life and self, also has become an environment for art. The expansion of the technology and its reflection to the art scene would, of course, cause some changes, and while the boundaries of space and body would be dissolved, a new type of perception would be formed.
Keywords: Dijital Sanatlar; Heykel Sanatı