Internette Bireysel Yayıncılık: Web Günlükleri - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Özet: Hayatımıza girdiği günden bugüne değin internet, her alanda radikal değişimlere sebep olmuştur, internetin diğer iletişim araçlarından farklılaşmasını sağlayan unsurlar, bireylere tanıdığı imkanlarda kendini ortaya koymaktadır. Daha önce hiç bir iletişim teknolojisi, bireyi, kendi ürününü bu kadar kolay ve kısa sürede milyonlarla buluşturmasına, kendi aralarında bu kadar hızlı bilgi akışına, tepkilerini ortak olarak bu kadar güçlü bir şekilde göstermelerine imkan vermemiştir. Bugün, bu imkanları kullanıcıya sağlayan yeni internet unsuru web günlükleridir. Sürekli olarak geliştirilen yazılımlar sayesinde teknik bilgi gerekmeksizin internet üzerinde bir paylaşım, yayın aracı oluşturmak hiç zor değildir. İnternet dünyasının bu yeni yayıncıları, yalnızca kişisel düşüncelerini değil, sahip oldukları haberleri de dünya ile paylaşmaya başlayınca yeni bir tartışma konusu gündeme gelmiştir: Gazeteci-blogger (web günlüğü yazan kişi) tartışması. Bu noktada kurumsal basın web günlüklerini ciddiye almak durumunda kalmıştır. Bazılarına göre web günlükleri kurumsal basının gündem oluşturma gücüne ortak çıkmıştır. Yıllardır diğerlerini mercek altında tutan basın, daha önce hiç alışık olmadığı bir durumla karşı karşıyadır: Kendisi mercek altında tutulan taraf haline gelmiştir.

Abstract: Internet has caused radical changes in almost every sector since its outset. The elements that has made Internet different from other means of communication have shown themselves in the opportunities they've provided to users. Before Internet, no communication technology could give users the opportunity to introduce their product to millions so easily, quickly, to pass information onto others so rapidly and to express their reactions so powerfully. Today, the major internet element that gives these opportunities to its users is weblogs. It's become very easy to publish and share information over the Internet, without any need for expert technical knowledge. The new publishers of Internet share not only their thoughts with their readers, but also the news they have. The rise of this new concept of journalist-blogger, has forced corporate media to take them seriously, because according to some, weblogs have become serious shareholders in the power struggle to set the daily agenda, an area that has traditionally been under the monopoly of main stream media. The media which has been scrutinizing others all these years is now facing a big challenge: It has become the subject of that very scrutiny.
Personal Publishing on Internet: Weblogs