Robust regresyon ve Mathematica uygulamaları - Yorulmaz, Özlem (My University, 2003)
Robust tahminciler, veri kümesinde gözlemlerin homojen dağılmaması halinde güvenilir çıkarsamalar yapmak amacıyla kullanılır. Bu çalışmada robust tahminci özellikleri, türleri ve algoritmaları üzerinde durulmuş, bilgisayar kullanımı gerektiren algoritmalar Mathematica programlama dilinde yazılmıştır. Üç farklı veri kümesine bu algoritmalar uygulanmıştır. Tezin temel amacı, klasik regresyon varsayımlarının aykırı gözlem varlığı yüzünden sağlanamaması halinde En Küçük Kareler yöntemine alternatif olarak sunulan Robust Regresyon yöntemlerinin tartışılmasıdır.

Robust Estimators are used for having safer statistical inferences when the sample observations are not independently and identically distributed. In this study robust estimators' properties, classes of robust estimators and their algorithms are viewed. These algorithms are written on Mathematica programming language.
Keywords: Matematiksel İstatistik; Regresyon Analizi; Robust Regresyon